Deaerating Flowmeter

Deaerating Flowmeter

The unit is designed to remove air from the product and to measure its flow avoiding incorrect reading results.
The air bubbles might alter the flow meter reading, thus, an air vent valve, or an air eliminator, removes the air bubbles and improves the reading of the transferred product quantity.
The unit has an option of selecting the volume of the liquid to be transferred. When the transferred volume reaches the required one, the unit stops the pump (this application is the most common).
The capacity range is from 10.000 to 60.000 l/h.
The deaerating flowmeter is designed to work mainly with low viscosity food products like wine, fruit juices, milk, water, etc.

Operating principle

A preliminary tank slows down the speed of the liquid, it enables the separation of the two phases: liquid and gas. The separation stratifies the tank content: the liquid remains at the bottom of the tank and the gas rises.
The lower layer, liquid, passes through the electromagnetic flowmeter that measures the flow rate, it is provided with the option of indicating the total of the transferred liquid.
On the top of the unit, there is a vent valve that releases gases from the tank.
Thus, the gas (normally air) does not affect the reading of the flowmeter.
When the transferred volume reaches the required one, the unit stops the energy supply to the pumping units or sends an electric signal to be captured by an external interface.
After use, the unit can be cleaned with chemical agents, typical cleaning products for the food-processing industry.

Materials

CE push button box (230V).
St.St. control panel.
Electronic dosing module with display. Keyboard and alarm light.
Power output linked to the dosing parameter (connection to a pumping unit).
Volume-to-transfer selection enables automatic dosing.
Electromagnetic flowmeter. Calibration certificate.
304 St.St. trolley.
Parts in contact with the product: AISI 316L.
DIN connections (DN65).
Manual butterfly valve.
Sight glass.
Manual drain valve.

Options

Connections: SMS, Macon, Clamp.
Turbine flowmeter.
Mass flowmeter.
Liquid presence detector.
Temperature sensor.
Printer for receipts.
Operator’s panel for data input.
Transfer pump.

Winebrane

Şarabın aromatik bileşenlerini kaybetmeden alkol içeriğini azaltmak ve konsantrasyonunu düzenlemek için kullanılan bir sistemdir.

tank-temizleme-topu-sabit-1
shadow

Manual Cip Units

Gıda işleme sektöründe, temizleme, üretim
sürecinin bir başka aşaması olarak
düşünülmelidir.

Manual Cip Units
temizleme-topu-midi-1
shadow

Sil Pig Product Recovery System

PIG sistemi, aktarma işleminin sonunda bir boru hattında kalan herhangi bir ürünün iyileştirilmesi için idealdir.

Sil Pig Product Recovery System
shadow

Steripig Product Recovery System

Kanalizasyon arıtma tesisine gönderilen atık suyu azaltır ve enerji tasarrufu sağlar..

Steripig Product Recovery System
Steripig Product Recovery System
shadow

Bakım ve Yedek Parça

Isıtma ve soğutmanın gerektiği tüm proseslerde kullanılan eşanjör ve pastörizatör contalarının belirli aralıklarla yenilenmesi gerekmektedir. İşte bu işlem gerektiğinde SESİNOKS sizlere hizmet vermekten mutluluk duyacaktır.
Bakım & Yedek Parça →

Eşanjör Uygulama Alanları

Başta Gıda ve İçecek, Enerji, İlaç, Sanayi ve Proses ile Denizcilik olmak üzere Eşanjör Uygulama Alanları

Eşanjör Uygulama Alanları →

Katalog Download

Ürünlerimize ait tüm Katalog ve Broşürleri indirerek inceleyebilirsiniz.

Katalog Download→

Büyük Ürün Stokları

Büyük ürün ve yedek parça stoklarımız ile sizlere daha hızlı ve daha iyi hizmet verebilmek için çalışıyoruz.

Büyük Ürün Stokları →

Sesinoks Blog

Ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili son gelişmeleri, açıklama yazılarını ve detaylı incelemeleri Blog sayfalarımızda bulabilirsiniz.

Sesinoks Blog →

Online Satış

Ürünlerimizi Online Satış Sitemiz Sesinoks Online dan hemen satın alabilirsiniz.

www.sesinoks.online.com→

Sesinoks Blog